Terapeut online. Få hjälp mot matberoende. Tatiana Barkhatova
Terapeutisk hjälp att bli av med matberoende +46768080512; WhatsApp +7-918-788-7495

     I mitt arbete möter jag ofta människor som äter mycket godis eller stora portioner av mat när de är oroliga för någonting, vill trösta sig, slappna av. Under sessionerna analyserar vi tillsammans orsakerna till denna persons övermålning, ens begär för sötsaker. Mina klienter håller en dagbok över sina känslor och varje kväll analyserar hur de kan agera i olika situationer för att stödja sig och uppnå trevliga resultat utan att använda mat som en tröstare.

     Många människor vet inte att stressiga faktorer anses inte bara negativa händelser utan också positiva.

Stress är kroppens svar på krav och förändringar.

Stress kan vara emotionell/psykologisk och fysiologisk/relaterad till yttre påverkan. Emotionell stress kan orsakas av problem på jobbet, kommunikationssvårigheter, pengaproblem, passerar tester, intervjuer, förbereda och hålla en semester, resor etc. Fysiologisk stress kan orsakas av hårt fysiskt arbete, trauma efter svåra olyckor, plötsliga temperaturförändringar.

Stressens styrka beror på en persons beredskap för denna händelse, på en medveten inställning till att upprätthålla inre harmoni, på den här personens värderingar, på att veta hur man lever stressiga händelser på ett hälsosamt sätt, tar det positiva från dem och blir av med det negativa. Stress kan vara kortsiktig eller långsiktig. Det mest förödande för en person är kronisk stress.

Under terapi blir klienterna av med gamla sätt att svara på olika situationer, bli av med tidigare vrede, lära sig dagliga oberoende psykologiska övningar för att slappna av, få självförtroende, nya sätt att kommunicera med andra människor och uppnå de resultat de vill ha. Den gradvisa tillämpningen av dessa nya förmågor i livet ger resultat i form av att minska kroppsvikt, bli av med övervikt. Varje dag föreställer mina klienter sig på önskad vikt och känner vad de ska göra för detta idag. När man «leva livet varje dag», har man styrkan att förändras. Man är övertygad om att allt idag kommer att ordna sig, ångesten försvinner och kroppen slappnar av, slutar hålla övervikt, förvärvar lätthet, nöje och harmoni.

Boka en terapi online

Rekommendera den här sidan till dina vänner och bekanta