Terapeut online. Få hjälp mot matberoende. Tatiana Barkhatova
Terapeutisk hjälp att bli av med matberoende +46768080512; WhatsApp +7-918-788-7495

Hej och välkommen!

Din trivselvikt betyder vikten där du mår bra. Endast personen själv vet vad ens vikt ska vara för att känna ljushet, energi i kroppen och att göra dagliga saker med nöje. Jag hjälper människor att gå ner i vikt, bli av med övervikt och uppnå exakt det resultat de vill ha.

 - Tatiana Barkhatova, Sverige. Terapeut, Psykodrama-terapeut, specialist i matberoende, hälsocoach, klinisk psykolog (utbildning i Ryssland), utbildades i fleråriga program: Psykodrama; Transaktionsanalys; Positiv psykoterapi; Beteendeterapi; Murray metod. Medlem av Psykodramatiska Föreningar i Sverige och i Ryssland. Konsulterar online via Internet: Skype, Zoom.

0768080512 

Under en online-konsultation hjälper jag en person att förstå de psykologiska orsakerna till matberoende och förändra dem. Tack vare detta försvinner spänningen och kommer lätthet och frihet, inte bara fysiskt utan också känslomässigt. Kroppen och hjärnan slutar kräva mycket mat från en person och förvara den inte i fettreserver, eftersom det finns en känsla av lugn och självförtroende.

Boka en terapi online

Problemet med matberoende bör övervägas ur synvinkel av en persons bio-psyko-socio modell, eftersom förändringar sker på alla dessa områden:

Den biologiska område är en ärvd faktor - om släktingar också led av matberoende, så finns det en automatisk assimilering av matstereotyper som var i familjen. I dessa familjer åt de mycket godis, bakelser med vitt mjöl och massor av mat under dagen.

I vårt gemensamma arbete lär en person en hälsosam livsstil, rätt näring, fysisk aktivitet, en omtänksam inställning till sig själv och sin kropp.

Den psykologiska område - ofta, för att dämpa obekväma känslor på grund av någon situation, börjar man äta något välsmakande för mycket. Detta hjälper en att koppla av lite och minska stressnivån. Man börjar vända sig till dessa produkter allt oftare, och utan att märka det blir man en matberoende. Den psykologiska faktorn är rädsla, ilska, skam, stress, svåra livssituationer och den tillhörande önskan hos individen att återställa den förlorade balansen.

I vårt gemensamma arbete lär man att lösa sina problem på ett hälsosamt sätt, förstå sina känslor och vid behov medvetet ändra dem; att tänka på meningen med livet, personliga värderingar, genomföra välgörenhetshändelser, att uttrycka sig i en länge glömd, men mycket önskad kreativ aktivitet.

Den sociala område - behovet av kommunikation, acceptans och tillhörighet till en grupp människor. Detta är ett av de viktigaste områden som vi måste uppfylla. Samhället där en person bor, växer och tas upp påverkar ens medvetande, bildar vanor, smaker, världsutsikt, sätt att lösa problem, fritid och mycket mer.

I vårt gemensamma arbete lär man att kommunicera mer konstruktivt med andra, börja lita på dem och sig själv. Detta hjälper till att bli av med fetma, gå ner i vikt och återställa naturlig vardag hos sig själv.

 

Mina klienters feedback:

Vera:

"När jag kom till Tatiana vägde jag 95 kg. Jag älskade sötsaker väldigt mycket, men nu bryr jag mig inte om dem. Vi engagerade i psykodramaterapi. Jag förstod orsaken till min överätning. Det gav mig styrka att ändra min livsstil: att äta enligt programmet, dansa, simma. På sju månader har jag tappat 17 kg. Nu har det gått i 3 år. Jag väger 78 kg och är mycket nöjd med resultatet. Tack Tatiana. Jag önskar till er alla samma resultat."

Tatiana:

"Jag hade inte mer styrka för att upprepade gånger och ineffektivt kämpa mot övervikt och insåg att jag inte kunde klara mig ensam och att jag behövde en specialist. Psykologiskt arbete bör spela en viktig roll i viktminskning. Så här träffade jag Tatiana. Hon är en riktig professionell, och samtidigt en känslig och lyhörd person. Jag tycker att psykodrama-terapeut, specialist i matberoende ska vara precis så. Jag gick till det första individuella mötet med ett snabbt hjärtslag: det är alltid obehagligt att gräva i sina problem. Men min rädsla skingrades snabbt. Atmosfären var lätt och avslappnad. Tatiana hjälpte mig att förstå "var roten" av mitt problem kom ifrån och gav mig många ovärderliga tips. Jag lärde mig om hur man äter lite, hur man beter sig på en fest och hur man byter negativa tankar till positiva.

 Jag fick också mycket hjälp av grupp, där vi diskuterade liknande problem, delade erfarenheter och gav varandra olika tips. Dessutom blev jag en aktiv person: jag började gå till poolen, göra bodyflex, gå mycket, dansa.

Resultatet av självförbättring var förlusten av 12 kg på 4,5 månader, en mer tonad figur, lätt gång, godkänd och beundrande blickar från nära och kära. Jag blev mer självsäker, mer positiv, mer inspirerad. Men jag tänker inte stanna där än. Efter att ha ändrat min livsstil, kommer jag att försöka följa det alltid."

Valentina:

"När min vikt nådde 105 kg bestämde jag mig för att jag inte kunde dra längre, jag var tvungen att göra något. Jag kunde inte få mig i rätt humör, så jag hittade information om Tatianas hjälp via internet. Detta var vad jag behövde och vad som verkligen hjälpte mig att förändras. Tatiana hjälpte mig bra. Jag gav helt upp godis och mjöl, ändrade min vanliga livsstil, d.v.s. jag började regelbundet göra övningar, övningar för pressen, ta en kontrastdusch, gå till poolen och viktigast av allt - det dansar. Dans är rörelse, nöje, ett bra sätt att lindra stress, trötthet och det kräver inte extra materialkostnader. Det viktigaste är att inte vara lat, men för att hitta tid och dansa 20-30 minuter om dagen, ger detta ett bra resultat. Nu är min vikt 83 kg och jag är glad att jag gjorde det, att jag kunde förstå mig själv och få förtroende för mina förmågor."

Boka en terapi online

Rekommendera den här sidan till dina vänner och bekanta